• Головна
  • "Долар перевищить 50 гривень": коли очікувати заявленої вартості валюти, ситуація в обмінниках загострюється
20:43, 19 квітня

"Долар перевищить 50 гривень": коли очікувати заявленої вартості валюти, ситуація в обмінниках загострюється

"Долар перевищить 50 гривень": коли очікувати заявленої вартості валюти, ситуація в обмінниках загострюється

В Україні очікується подальша девальвація національної валюти - курс долара зростатиме. Аналітики прогнозують зростання вартості американської валюти понад 50 гривень. При цьому зниження вартості гривні буде поступовим, оскільки Нацбанк стежитиме за стабільністю валютного ринку.

Як інформує " Today.ua", такий прогноз стану валютного ринку в Україні оприлюднив Міжнародний валютний фонд. МВФ склав прогноз курсу валют в Україні на найближчі п'ять років. Зокрема, йдеться про курс долара щодо національної української валюти.

Гривня буде поступово девальвувати. Уже в поточному році курс національної валюти опуститься до 41 гривні за долар. Про це, зокрема, йдеться в доповіді МВФ World Economic Outlook за квітень поточного року.

Згідно з прогнозом вартість долара перетне 50-гривневу планку у 2027 році. Далі вже до 2029, він зросте ще майже на 4 гривні.

Протягом найближчих п'яти років курс долара в Україні змінюватиметься наступним чином:

у 2024 році - 41 грн за долар; у 2025 році - 45,8 грн за долар; у 2026 році - 48,6 грн за долар; у 2027 році - 50,4 грн за долар; у 2028 році - 52,1 грн за долар; у 2029 році - 54,1 грн за долар.

Курс долара перевищить 50 гривень: коли очікувати заявленої вартості валюти

Курс долара перевищить 50 гривень: коли очікувати заявленої вартості валюти

Водночас голова НБУ Андрій Пишний зазначає, що коливання вартості курсу долара відбуватимуться і нинішнього року. Коливання курсів валют відбуваються під впливом багатьох чинників, включаючи навіть сезонний. Крім того, в Україні зараз ринок валют гостро реагує на події на фронті.

Однак НБУ триматиме руку на пульсі і згладжуватиме результати коливань, не даючи долару вирватися з наміченого коридору. Таким чином працюватиме режим керованої гнучкості, встановлений НБУ.

"НБУ буде присутній на валютному ринку і згладжуватиме надмірні та небезпечні коливання. Люди отримали право вибору: купувати долар, який може як зрости, так і впасти, або залишати заощадження в гривневих активах, які дають значний дохід", - вкотре прорекламував Пишний вигоду гривневих вкладів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Долар #курс_валют
Останні новини
ТОП новини
"Таких змін мобілізації водії не чекали, ухилянтів за кермом чекають не лише повістки": їх відправлять у ТЦК з 1 травня
"Потужна гроза пре в ці області, навіть синоптики стривожені прогнозом": куди суне мороз у -18 градусів, дощ і снігопад?
"Люте похолодання суне в ці області, прогноз приголомшив навіть синоптиків": де буде мороз у -17 градусів, дощ і снігопад?
"Мобілізація українців із інвалідністю з 1 травня, названо перелік захворювань": повістки, ТЦК і скасування відстрочки
Оголошення
live comments feed...