У Києві 19 квітня відбулися похорони військового та волонтера Павла Петриченка, який загинув на фронті за день до свого 32-річчя 15 квітня під час виконання бойового завдання. Його провели останню дорогу у Михайлівському Золотоверхому соборі.

Ймовірно що й сам Валерій Залужний був присутній на похоронах, щоб вшанувати пам’ять воїна, що віддавав своє життя за Україну. За подвиги на полі бою екс-главком відзначив героя «Залізним хрестом». На прощання з’явилися активісти, блогери Сергій Стерненко та Ігор Лаченков, ведучий Євген Яновський, військова та співачка Анастасія Шевченко (Стасік), громадський та політичний діяч Сергій Притула. 

Про це повідомляє одне з видань.

На прощання з військовим зібралися сотні українців з квітами, щоб віддати йому останню шану. Присутні були також військові. У Михайлівському Золотоверхому соборі відбулось відспівання Павла, але місце його поховання родина поки не розголошувала.

Павло Петриченко активно брав участь у Євромайдані та організував акції на підтримку Сергія Стерненка. До початку повномасштабного вторгнення він працював проектним менеджером у благодійному фонді Сергія Притули та приймав участь у численних громадських ініціативах.

За декілька тижнів перед початком повномасштабного вторгнення у 2022 році Петриченко став керівником штабу нової партії Притули. У квітні 2022 року він був призваний на військову службу до Збройних сил України, де служив аеророзвідником у 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка.

У 2023 році Павла Петриченка відзначили орденом «Золотий хрест», орденом «За мужність» III ступеня та відзнакою головнокомандувача «Хрест хоробрих».

Український сержант Павло Петриченко загинув 15 квітня від рук російських окупантів. Про це повідомила його сестра Марина Петриченко.