fbpx

Щоб помирити своїх синів, я пішла на крайній крок – я вирішила зламати багаторічну систему байдужості, і стати першою людиною в родині, яка даватиме всім любов. Перше, що я зробила, це налагодила стосунки з своїми батьками. А ще, я помирилася із свекрухою. Їй теж я щиро все пробачила. Скажу відверто, зробити всі ці кроки було дуже важко, це складна трансформація роду, але тільки через любов родинне дерево здатне жити і буяти. Зараз між моїми синами нарешті запанував мир, і моє материнське серце щасливе

Я повернулася з роботи додому і зрозуміла, що два мої сини знову посварилися. Мені, як мамі, дуже прикро через це.

Своїх двох синів я виховувала однаково, але виросли вони дуже різними. Вони обоє вже дорослі, старшому, Максиму, 24 роки, молодшому, Ігорю, 20. Ми всі досі живемо в одній квартирі і між братами, які завжди мирно жили, запанувала з невідомих причин неприязнь – вони постійно сваряться.

Я і сама не раз говорила з ними, і чоловіка просила, щоб він поговорив, але результату було мало, хлопці постійно знаходять причини, щоб посперечатися, і їхні суперечки часом доходили до критичних точок.

У відчаї, я просто не знала, що робити. Я виросла в сім’ї з старшою сестрою, і між нами ніколи не було суперечок, а зараз, відколи ми вийшли заміж, то ми взагалі майже не спілкуємося, зустрічаємося у своїх батьків раз на рік на Різдво, і все, і то – для годиться.

У чоловіка мого теж є молодший рідний брат, і вони також зараз майже не спілкуються між собою.

Стала я аналізувати наші стосунки з батьками, і зрозуміла, що тут також не все гладко. З свекрухою я не спілкуюся вже багато років, стосунки у нас зіпсувалися з самого початку, коли після весілля ми жили разом. Через кілька років свекри збудували будинок і переселилися від нас, а нам вони залишили свою квартиру. Відтоді ми не спілкуємося, а на свята чоловік ходить до своєї мами один.

З моїми батьками трохи краща ситуація, але все одно, теплих стосунків не спостерігається. Я рано вийшла заміж, і у 18 вже пішла з дому в невістки. До своїх батьків у мене була внутрішня претензія, що вони мені нічого не дали, тому і свекруха мала чим мені докоряти – що я, безприданиця, прийшла до неї на все готове.

А ще, мені завжди здавалося, що мої батьки дали мені замало любові. Я не пригадую, щоб вони мене колись обіймали, чи говорили мені, що я гарна, розумна, здібна.

У своїх стосунках з дітьми я намагалася все надолужити – я давала їм багато любові, піклування, материнського тепла, добрих, схвальних слів. Та цього виявилося замало, тому мої сини виросли, і в них проявилися ті гірші якості, яких я б не хотіла у них бачити.

Виявляється, мало просто любити, треба ще дітям показувати власний приклад. Я усвідомила, що наша з чоловіком модель поведінки з нашими родичами майже не містить любові, і мої діти підсвідомо це зчитали і перейняли, на жаль.

Щоб помирити своїх синів, я пішла на крайній крок – я вирішила зламати багаторічну систему байдужості, і стати першою людиною в родині, яка даватиме всім любов, той Божий дар, який ми отримуємо з неба. Я вирішила стати тією, через яку транслюватиметься любов і наповнятиме наше родове дерево.

Чи важко було це зробити? Дуже важко. Але я розуміла, що якщо я цього не зроблю, то на моїх синів чекає така ж доля – вони житимуть як чужі люди, і це в кращому випадку, а в гіршому – стануть ворогами на все життя, бо все йде до того.

Перше, що я зробила, це налагодила стосунки з своїми батьками. Я пробачила їм все, і зрозуміла, чому вони мені в дитинстві давали замало обіймів – тому що і їм в їхньому дитинстві теж ніхто цього не дав. Вони дали мені те, що самі мали.

Потім я покращила спілкування з своєю сестрою, і чоловіка змусила так само частіше спілкуватися з його братом.

А ще, я помирилася із свекрухою. Їй теж я щиро все пробачила. Скажу відверто, зробити всі ці кроки було дуже важко, це складна трансформація роду, але тільки через любов родинне дерево здатне жити і буяти.

Зараз між моїми синами нарешті запанував мир, і моє материнське серце щасливе.

Якщо і ви помітили, що між вашими дітьми стосунки не такі добрі, як вам того хотілося б, то спробуйте стати тією людиною, через яку ваше родинне дерево наповниться любов’ю.

Спеціально для Українці Сьогодні.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page