Сьогодні, вперше за понад 2 роки повномасштабного вторгнення українські сили збили ворожий літак стратегічної авіації.

Про те, як це вдалося зробити розповів голова ГУР Кирило Буданов.

Він зазначив, що вночі та вранці країна – агресорка вкотре здійснила масовану атаку на Україну. Саме під час бойового вильоту сталася історична подія – захисники знищили російський Ту-22М3.

Зокрема, Кирило Буданов наголосив, чим саме військові можуть бити по стратегічно важливих для окупантів військових літаках. Якщо брати цей випадок, очільник ГУР підкреслив, що використовувались різні системи.

«Цього разу ми застосували те, що ми зробили з нуля зі старих складових. Дещо модернізували. Інженери гарно попрацювали, повірте», – сказав розвідник.

Що важливо зазначити, російська «тушка» була ліквідована за 300 кілометрів від кордону із радянського ЗРК С-200. Відомо, що уражений бомбардувальник зміг «доповзти» до Ставоропольського району, де упав і розбився. Це сталося біля хутора Богомолов. Удар на таку відстань став особистим рекордом ЗСУ та показав, що іншим літакам РФ вже не сховатись.

І хоч після цього, у міноборони Росії поспішили запевнити, що літак не мав на собі боєкомплекту, двоє льотчиків начебто катапультувалися, третій загинув, а пошуки четвертого тривають, це лише прикриття. До того ж, у відомстві приховали справжню причину падіння «Ту-22МЗ». Там вигадали «технічну несправність» повітряного судна. Проте, насправді, ЗСУ вправно виконали свою роботу та повели гучну ліквідацію.