Бійці Збройних сил відбили російських окупантів у відомому місці як «магічний ліс».

Про це в своєму Телеграм-каналі «Офіцер» повідомив блогер і лейтенант Збройних сил України під позивним «Алекс».

«За останній тиждень маємо гарні успіхи в «магічному лісі», на деяких ділянках просунулись на п’ятсот — сімсот метрів», — зазначив офіцер.

За нашими даними, мова йде про Серебрянське лісництво на Лиманському (Кремінському) напрямку, що розташоване між окупованою Кремінною і вільною Серебрянкою.

У той же час, речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов у сьогоднішньому огляді стосовно цього сектора фронту заявив наступне:

«На Лиманському напрямку російські окупанти чотири рази атакували позиції українських військ в районах Торського та Ямполівки Донецької області».

Варто відзначити, що російські війська продовжують активізувати зусилля з криптомобілізації перед очікуваною наступальною операцією влітку 2024 року. Проте РФ, ймовірно, матиме складнощі з швидким формуванням ефективних резервів на оперативному та стратегічному рівнях.

Про це зазначено у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Згідно з повідомленням видання Bloomberg від 18 квітня, з посиланням на три джерела, знайомі з обговореннями у Кремлі щодо формування збройних сил, сказали, що російська влада активізує зусилля з криптомобілізації, щоб уникнути проведення чергового часткового мобілізаційного призову резервістів.

Голова московського Центру аналізу стратегій і технологій, а також член цивільної консультативної ради Міноборони РФ Руслан Пухов заявив, що поточні зусилля країни з криптомобілізації призводять до формування близько 30 тисяч нових бійців щомісяця і що армія може досягти 300 тисяч особового складу до 2024 року.

Заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-майор Вадим Скібіцький, повідомив 15 січня, що Росія набирає близько 30 тисяч військовослужбовців щомісяця. Заява Пухова про 300 тисяч новобранців збігається з попередженням президента України Володимира Зеленського від 3 квітня про те, що країна-агресорка готується до мобілізації ще 300 тисяч осіб до 1 червня.

22 березня російське опозиційне видання «Верстка» повідомило, що джерела серед високопосадовців Міноборони РФ, адміністрації президента та регіональних урядів подібно висловили думку, що країна може планувати набрати додатково 300 тисяч особового складу протягом невизначеного терміну.

За інформацією Bloomberg, в Росії регіональні одноразові виплати за підписання контракту з армією зросли на 40% і становлять в середньому 470 тисяч рублів (4992 долари). Російське інсайдерське джерело повідомляло, що деякі органи влади навіть пропонують 1 мільйон рублів (10 622 долари) за підписання військового контракту.

Згідно з повідомленням, російські чиновники виражають стурбованість зниженням рівня найму і, можливо, мають намір зробити економічні стимули ключовою складовою частинкою зусиль у криптомобілізації навесні та влітку 2024 року.

Також політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі одного з телеканалів розповів скільки ще може йти війна.

Повна залежність України від допомоги Заходу створює умови для Путіна продовжувати війну.

“Ми маємо розуміти, наскільки вразливою є сьогодні Україна. В нас немає власного ресурсу, ми повністю залежні від допомоги наших союзників. Це велика біда, а також можливість для Путіна. Він точно буде продовжувати війну, поки не стане зрозуміло, хто переможе у Білому домі, чи залишиться президент США Джо Байден, чи знов прийде до влади Дональд Трамп. Це означає, що велике кровопролиття буде тривати щонайменше до січня або лютого наступного року”, — зазначив він.