У місті Тернопіль ситуація з комунальним підприємством "Тернопільелектротранс" бажає кращого.

Ось короткий огляд фінансового стану підприємства на цей рік: доходи становлять 205 мільйонів гривень, а витрати – 271 мільйон. У результаті маємо дефіцит у 66 мільйонів гривень.

транспорт, https://bitly.su/j5Njgc
транспорт, https://bitly.su/j5Njgc

Цікавий момент: із 205 мільйонів доходу 137 мільйонів – це кошти з бюджету, а решта 68 мільйонів – самостійний прибуток.

Про проблему та ймовірність підвищення тарифів на проїзд заявив Олег Вітрук, начальник управління транспортної мережі та зв'язку, на останньому засіданні виконавчого комітету:

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Середній тариф згідно з аналізом перевезень на рівні 8.50 гривень, оскільки валідацій по 8 гривень більше. Економічно обґрунтований тариф на сьогоднішній день має бути 17-18 гривень."

Громадський транспорт, кадр з відео
Громадський транспорт, кадр з відео

Міський голова Сергій Надал висловив думку, що якби тариф відповідав реальним витратам, підприємство могло б працювати із прибутком. Він дав доручення провести аналіз тарифів на проїзд в інших містах України та запропонувати свої зміни.

"Діючий тариф формували за вартості дизельного палива 28 гривень, а зараз воно коштує 52-55 гривень, електроенергія зросла на 45% – з 4:40 до 6:30 гривень. Зросли також витрати на зарплату та запасні частини для ремонту", – додав Олег.

На думку Надала, підприємству варто розглянути можливість коригування тарифів, як це роблять інші міста України.

Раніше ми писали про те, що у країнських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Крім того, Знай.ua повідомляв про знижки на проїзд у громадському транспорті: хто може отримати