Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу

П'ятниця, 19 квітня 2024, 23:10
Білий дім очікує, що США одразу ж почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
речниця Білого дому Карін Жан-П'єр. фото - getty images

Білий дім очікує, що постачання американської військової допомоги почнуться "одразу ж" після того, як відповідне додаткове фінансування схвалить Конгрес США.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на речницю Білого дому Карін Жан-П’єр на брифінгу 19 квітня

Деталі: На питання, як швидко США почнуть постачати нову військову допомогу Україні після рішення Конгресу, речниця сказала: "Одразу ж", нагадавши, що адміністрація Джо Байдена не раз наголошувала на необхідності швидкого рішення з боку законодавців.

Реклама:

"Як ми неодноразово казали, українці поступались територіями через бездіяльність Конгресу. Але ми дуже вдячні, що Конгрес рухається вперед і на двопартійній основі. Ми хочемо, щоб це (пакет допомоги. – Ред.) був схвалений Конгресом, Сенатом і потрапив на стіл президента. І він одразу підпише цю допомогу", – додала вона.

Жан-П’єр нагадала, що ціль Путіна в Україні – "загарбати її суверенну територію".

"І ми не можемо цього допустити. Ми знаємо, що відбувається, коли не зупиняють тирана й диктатора. І ми не можемо дозволити, щоб історія повторилась знову", – підсумувала вона.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, Палата представників США 19 квітня провела процедурне голосування за чотири законопроєкти про іноземну допомогу, зокрема й Україні, що дозволяє пізніше винести їх на розгляд Палати. 

Голосування за пакет законопроєктів в Палаті представників очікується в суботу, 20 квітня. У цей день члени палати розглянуть усі поправки, які напередодні пройшли процедурний комітет, і після цього виноситимуть по черзі кожен законопроєкт на голосування.

Демократична більшість у Сенаті обіцяє не зволікати зі схваленням пакетів допомоги.

Читайте також: Конгрес готує перемогу України. Як США планують змінити бюджет та правила підтримки ЗСУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: