15 квітня у Тернополі відбулася урочиста церемонія вручення посмертного державного ордена «За мужність» 25 родинам полеглих Героїв. Серед них був і Артур-Артем Харів, що загинув понад рік тому. Цей день став важливим символом вшанування та пам’яті захисників України, які віддали своє життя за країну.

Роман Шугита, 26-річний тернополянин, також був одним із тих, хто віддав перевагу службі в армії на початку війни, несучи відповідальність за свою родину та країну.

«Я йду. Ти мамо, не плач, не відмовляй мене, бо я все одно піду. Мусить хтось воювати. І краще я піду сьогодні і буду захищати свою країну», — ці слова віддзеркалюють віру та відвагу, що були в серці Романа.

Під час перебування на сході, Роман не забував про своїх близьких і регулярно телефонував їм, дбаючи про їхнє самопочуття та безпеку. Він завжди надсилав своїм друзям і рідним вітання та любов, демонструючи свою непохитну відданість.

За Романом-Артемом дуже сумує його брат Руслан, який обіцяє продовжувати його справу, підтримувати бійців та волонтерити на користь перемоги. Він визнає, що брат пішов воювати, щоб зберегти час йому поруч з матір’ю та вибороти перемогу.

Смерть Романа-Артема Харіва, яка сталася у січні 2023 року в Луганській області, стала великою втратою для родини та всієї України. Його відвага та самопожертвування будуть завжди пам’ятати та шанувати. Нагородження його державним орденом «За мужність» стало визнанням його героїчного вчинку та вкладу в оборону країни. Нехай вічна пам’ять про Романа-Артема Харіва живе у серцях тих, хто його знав та поважав.