Українцям, які ігнорують комунальні платіжки та накопичують борги, можуть заблокувати зарплатні картки. Про це попередили на facebook-сторінці КП "Тернопільводоканал".

Систематична несплата комунальних послуг, у тому числі централізованого водопостачання, загрожує дуже неприємними наслідками.

Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube
Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube

Якщо споживач накопичив серйозну заборгованість, то працівники водоканалу мають право подати заяву до суду про видачу судового наказу. На його підставі юристи звертаються до виконавчої служби, яка застосовує методи впливу на боржника. Зокрема, може заблокувати зарплатну картку.

Варто зазначити, що у рамках виконавчого провадження у боржників можуть стягувати частину коштів не лише із зарплати, а й пенсії, а також стипендії.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Оплата комуналки, скріншот: YouTube
Оплата комуналки, скріншот: YouTube

Споживачів закликають не ігнорувати платіжки, а якщо заборгованість вже існує і немає фінансової можливості виплатити все відразу, варто звернутися до постачальника послуг і домовитися про реструктуризацію боргу.

"Якщо людина не в змозі одразу оплатити всю заборгованість, слід звернутися у відділ розрахунків населення і укласти договір на розтермінування боргу. У документі зазначать посильну суму, яку боржник сплачуватиме щомісяця", - пояснили комунальники.

Раніше портал Знай повідомляв, неякісна комуналка: як домогтися зниження нарахувань у платіжках.

Також наш портал інформував, немає грошей – не аргумент: як карають українців за несвоєчасну оплату комуналки.

Крім того, ми писали, відкладайте на чорний день – він скоро настане: платіжка за світло може зрости на 600 гривень.