В Україні все частіше і частіше люди почали оскаржувати свої штрафи за неправильне паркування. Часто водії, які отримали штраф, відразу його сплачують, але квапитися з цим не варто. Юристи радять сарчатку уважно перевіряти, чи було покарання справедливим, а вже потім братись за оплату.

За українським законодавством, штраф за паркування у недозволеному місці становить 340 гривень, але якщо ваше авто перешкоджає іншим учасникам дорожнього руху, сума може збільшитися до 1445 гривень.

Неправильна парковка, скріншот: YouTube
Неправильна парковка, скріншот: YouTube

Для того, щоб притягнути вас до відповідальності, інспектор поліції повинен мати конкретні докази. Він має показати, що ваш автомобіль знаходився в забороненому місці більше ніж 5 хвилин.

Також поліція має довести, що ви не зупинялись там для того, щоб забрати чи висадити пасажирів, або для завантаження чи вивантаження товарів. А припаркували авто і пішли по своїм справам.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Паркування на велосипедній доріжці, фото: Нацполіція
Паркування на велосипедній доріжці, фото: Нацполіція

Якщо у поліції немає таких доказів, ви можете сміливо оскаржувати штраф у суді. Якщо ви сплатите штраф без оскарження, це означатиме, тільки одне, що ви визнали свою провину і втратите можливість оскаржити покарання.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua паркувальне місце за ціною квартири: де найвищі ціни в Україні

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, паркуєтеся з вивернутими колесами? Експерти пояснюють, чому це серйозна помилка

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як погасити штрафи зі знижкою: водіїв попередили про приємні тонкощі закону