В Росії ще раніше почали звучати лозунги, що їм не потрібен президент, який не може вирішити їх проблеми та не здатен керувати країною. Після затоплення регіонів РФ, такі протестні настрої почали зростати. В цей же час, навіть весь світ визнав, що Путін більше не президент та є нелегітимним.

Відповідні тези з’явились в резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи.

“Асамблея вкотре підтвердила, що за Путіна РФ перетворилася на країну вигнанця, і закликала: офіційно визнати нелегітимність Путіна як президента Росії; посилити режим санкцій проти Росії як держави-спонсора тероризму, а також проти режиму Лукашенка в Білорусі; визнати РПЦ як інструмент російського впливу та пропаганди, що не має нічого спільного зі свободою віросповідання і висловлення поглядів”, — повідомила членкиня української делегації в ПАРЄ, народна депутатка України Євгенія Кравчук.

Ставте лайк, пишіть коментарі та підтримайте нас на платформі Моно — посилання в описі та в шапці профілю

Депутати також наполягають на тому, що Росію необхідно притягнути й до відповідальності.

“На початку Путіна ще терпіли начебто легітимного президента, а насправді Заходу просто потрібно було з кимось розмовляти, з кимось, хто володіє ядерною кнопкою і такою великою територією. А зараз він є людиною досить нерукоподатною, а підсумки його “виборів” пристойні країни взяли лише до відома. Це означає: так, ми розуміємо, що ця людина ще раз призначила себе президентом Росії”, — прокоментував політтехнолог Ростислав Мурзагулов.

Тому, Путіну не вдасться уникнути покарання в юридичній площині. У МКС продовжують працювати над збором доказів злочинів Росії в Україні, попри складнощі з фізичним арештом Путіна.