В ніч проти 20 квітня в Росії лунали вибухи. Росіяни заявили про атаку безпілотників. Міноборони країни-агресорки стверджує, що було збито півсотні повітряних цілей, однак ця інформація є досить сумнівною.

Зокрема, у мережі публікують ще кадри з нафтобази у російському Кардимово, яка належить «ЛУКОЙЛ-Центрнафтопродукту». Схоже, ППО росіян виявилась дуже дірява. Тому, не виключено, що постраждало набагато більше об’єктів, але не про всі окупанти готові говорити.

Також відомо, що вибухи лунали в різних областях Росії – від Брянської до Московської й Тульської. У багатьох містах палають об’єкти енергетики.

Міноборони Росії вже опублікувало «звіт» про нічну атаку. Варто зауважити, що ворог ніколи не пише, скільки безпілотників було випущено по його країні і лише дає про «збиття цілей».

У відомстві агресора заявили, що їхні засоби ППО нібито знищили або перехопили аж 50 «українських БпЛА». За їхніми словами, з них 26 – над територією Білгородської області, 10 – над територією Брянської області, 8 – над територією Курської області, 2 – над Тульською областю та по одному – над територіями Смоленської, Рязанської, Калузької та Московської областей.

Скільком безпілотникам вдалось прошмигнути над головами росіян і чи дійсно ворог збив 50 дронів – перевірити неможливо. Однак з кадрів, які публікують в мережі, таки очевидно, що влучання були.

Тим паче, що у звіті міноборони Росії чомусь немає Воронезької області, де теж лунали вибухи та працювала ППО.