Постійна втома можуть вплинути на якість життя людини і обмежити його здатність ефективно функціонувати. Причини цього можуть бути різними, тому важливо з'ясувати першопричину та вжити відповідних заходів.

Одна з головних причин постійної втоми – поганий сон та недостатня його якість. Дорослим зазвичай потрібно 7-8 годин здорового сну відновлення сил. Для покращення якості сну рекомендується виробити режим і лягати спати в один і той же час, обмежити вживання кофеїну та алкоголю, провітрювати (і навіть охолоджувати) кімнату перед сном та уникати використання гаджетів безпосередньо перед ліжком. Про це повідомляє The Huffington Post.

Безсоння. Фото: скрін youtube
Безсоння. Фото: скрін youtube

Нестача заліза в організмі може призводити до хронічної втоми. Залізо відповідає за транспортування кисню до тканин, і його дефіцит позбавляє клітини енергії. Іншими симптомами нестачі заліза є блідість шкіри, ламкі нігті, головний біль, запаморочення, біль у грудях або задишка, холодні кінцівки, запалення язика, незвичайні потяги до льоду або крохмалю. Для збагачення раціону залізом рекомендується вживати більше устриць, молюсків, м'ясо птиці та червоне м'ясо.

Сон. Фото: скрін youtube
Сон. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Ще однією причиною втоми може бути надмірне споживання цукру. Хоча цукор і потрібен організму для енергії, його надлишок може призвести до набору ваги, хронічних захворювань і "цукрових аварій" - різких стрибків та падіння рівня енергії. Для запобігання цьому необхідно споживати більше білків, овочів та продуктів з низьким вмістом жирів, а також обмежити солодкі вуглеводні та фаст-фуд.

Важливо також пам'ятати, що хронічна втома може бути однією з ознак депресії.

Нагадаємо, ці три крупи - запорука міцного здоров'я: додайте в раціон і організм "заспіває"

Як повідомляв "Знай.uа", зайва вага та зламана психіка: чому важливо "видаляти" мотлох у квартирі, хоч раз на рік

Знай.ua писав, зверніть увагу на ці 5 симптомів: що вказує на те, що вам заборонена сіль