Тарифи на блакитне паливо для побутових споживачів поки що будуть збережені на нинішньому рівні. Відповідне рішення було ухвалено Кабінетом Міністрів України.

Коли все ж таки можуть змінитися ціни на населення, розповів засновник Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у своєму telegram-каналі.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Стало відомо, що Кабмін продовжив спецобов'язки на ринку природного газу до 31 серпня 2024 року.

"Кабмін продовжив до 31 серпня дію положення про ПСО на газовому ринку, що завершувалися 15 квітня, розширюючи перелік формування ресурсу природного газу НАК "Нафтогаз" підприємствам теплокомуненерго, побутовим споживачам та операторам ГРС ще й на виробників е/е", - повідомив Олег Попенко.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Газові кoмунікації. Фото: YouTube
Газові кoмунікації. Фото: YouTube

Зокрема, для побутових споживачів це означає, що найближчими місяцями тариф на газ залишається незмінним. Однак поки що немає інформації, що буде після 1 вересня, коли дія ПСО завершиться.

"До першого вересня вартість газу не піднімуть", – констатував експерт.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Раніше Олег Попенко заявляв, що зростання тарифу на газ у 2024 році можливе ближче до опалювального сезону. Проте інші експерти неодноразово заявляли, що ситуація з газом в Україні набагато краща, ніж з електроенергією, і уряд не має планів піднімати тарифи ще й на блакитне паливо.

Тарифи на газ. Фото: скрін t.me/OlehPopenko
Тарифи на газ. Фото: скрін t.me/OlehPopenko

Раніше портал Знай повідомляв, гаманці стануть ще пустішими: деяким українцям змінять тарифи на вивезення побутових відходів.

Також наш портал інформував, боржникам приготуватись: комунальники перейшли на "крайній" метод боротьби з неплатниками.

Крім того, ми писали, газові платіжки за квітень: кому зі споживачів доведеться заплатити більше.