Дуже важливо, щоб ножі в будинку були добре заточені, адже без цього ні м'ясо не можна обробити, ні овочі нарізати рівними слайсами.

Цей інструмент завжди має бути в ідеальному стані. Але якщо у вас немає спеціальної точила для ножів, з цим завданням легко впораються підручні предмети.

Кухонний ніж. Фото: скрін youtube
Кухонний ніж. Фото: скрін youtube

Деякі способи наточити ножі можуть здивувати, але вони справді працюють. Це не забере багато часу, а лезо буде ідеально заточеним, без сколів.

Перший спосіб - використання порцелянового посуду. На звороті тарілки або чашки на дні знаходиться тверда біла смуга. Проведіть по ній ножем кілька разів, а потім обов'язково промийте проточною водою, щоб не залишилося пилу і вона не потрапила в їжу.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Промивати ножі потрібно виключно під холодною водою. Що температура, то швидше протікає реакція, що призводить до затупленню вістря ножа.

Скрін, відео YouTube нарізка
Скрін, відео YouTube нарізка

Заточити ножі також можна за допомогою пилочки для нігтів. Розмістіть її на твердій поверхні і проведіть лезом ножа по пилці, це потрібно повторити кілька разів.

На природі з цим завданням допоможе впоратися звичайний камінь, але гладкий. Техніка та ж - проведіть по ньому лезом, а потім промийте. Ще можна взяти два камені, затиснути між ними лезо ножа та силою протягнути ніж.

Нагадаємо, що чайник блищатиме яскравіше зірок: народний "фокус", яким користувалися ще твої бабусі.

Раніше ми повідомляли, що треба натерти сир, але немає тертки: як упоратися без неї та в принципі прискорити цей процес.