Проблеми з електроенергією провокують зростання попиту паливо. Чи може це призвести до дефіциту та злету цін на АЗС, розповів директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн на своїй сторінці у facebook.

Експерт зазначив, що в умовах постійних ударів на енергетиці багато хто очікує, що ціни на пальне піднімуться через підвищений попит. Однак ринок живе у стані перманентного профіциту всіх видів пального.

Ціни на АЗС, скріншот: YouTube
Ціни на АЗС, скріншот: YouTube

Це означає, що приводів для хвилювань немає – дефіцит не передбачається і різке зростання цін також.

"Уявити відчутний дефіцит бензину, а тим більше дизелю мені дуже складно. Є де купляти, є чим привезти. Щодо цін, то їхній злет може статися лише через нестачу, якої не очікується й не прогнозується", - заспокоїв водіїв експерт.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Сергій Куюн додав, що цінові коливання є можливими, проте з інших причин: курс долара, світові ціни на нафту. Проте катастрофічного подорожчання не варто очікувати.

"Також можливе як зростання, так й зниження цін через коливання світового ринку, бо, нагадаю, все купуємо саме по світових цінах. Спрогнозувати важко", - додав Куюн.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що майже по 3 грн до літра: як в Україні до кінця весни зміняться ціни на бензин, солярку та газ.

Також наш портал інформував, що підвищення акцизів – не трагедія? Експерт пояснив, як можуть змінитись ціни на паливо.

Крім того, ми писали, паливо дорожчає, витрати зростають: тарифи на проїзд у громадському транспорті можуть злетіти вдвічі.