StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

І сліду не залишиться: 3 найкращі варіанти, як видалити стару пляму від жиру

20 квітня 2024, 13:38оновлено 23 квітня, 07:55
675
Кілька простих, але ефективних способів допоможуть досить швидко вивести застарілі плями від жиру.
Стирка, стиральная машина
Як видалити стару пляму від жиру/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Від жирних плям не застрахований ніхто – хоча б раз у житті кожен із нас зустрічався з такою проблемою. Але часто такі плями не зникають після першого прання, адже вони є досить складними для виведення. В тоді доводиться шукати відповідь на питання, як вивести жирну пляму, яка не відіпралася.

Радимо також прочитати матеріал: Знайти помилку на картинці за 3 секунди зможуть одиниці: загадка для перевірки уважності

Також нерідко бувають випадки, коли жирну пляму на одязі пізно виявили, і "традиційні методи" уже не допомагають від неї позбутися.

відео дня

Але це не означає, що потрібно опустити руки. Є низка ефективних способів, як вивести жирну пляму, яка не відіпралася.

1. Сода і праска

Такий спосіб підійде, якщо ви хочете вивести пляму без подальшого прання – наприклад, якщо потрібно позбутися забруднень на дивані, кріслах, куртці або на сидіннях автомобіля.

Як вивести стару жирну пляму содою? Спершу потрібно добре посипати пляму содою. Далі накрити соду чистим білим листом А4. Зверху покласти новий кухонний рушник. Після цього потрібно праскою пропрасувати місця, де є плями. Температуру праски потрібно виставляти на тому рівні, який є прийнятним саме для того одягу, який ви будете прасувати. Достатньо буде витратити по одній хвилині на таку обробку кожної забрудненої ділянки.

2. Засіб для миття посуду

Потрібно спершу підкласти під забруднену ділянку чисту ганчірку, щоб під час видалення плями не постраждали інші ділянки одягу. Далі треба трішки змочити пляму теплою водою і нанести на пляму засіб для миття посуду. Після цього взяти стару зубру щітку і почати нею втирати засіб для миття посуду в пляму круговими рухами.

Далі залишити річ на пів години, щоб пляма встигла відмокнути. Коли цей час мине, випрати забруднене місце гарячою проточною водою із застосуванням господарського мила.

3. Сіль і нашатирний спирт

Потрібно змішати 1 чайну ложку солі з 6 чайними ложками спирту, обробити цієї сумішшю пляму і залишити до повного висихання. Після цього випрати річ повністю.

Але такий спосіб не підійде для речей, які сильно линяють.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти