Важливо нагадати нашим шановним читачам, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбувається загальна мобілізація. В Україні вже 18 травня 2024 року набуде чинності новий закон "Про мобілізацію". У цьому законі є інформація про те, кого з батьків трьох та більше дітей зможуть мобілізувати.

Так, крім заборони ухилистам керувати авто, консульськими обмеженнями у разі непоновлення персональних даних у ТЦК, новий закон про мобілізацію передбачає додаткові санкції для військовозобов'язаних батьків, які не сплачують аліменти.

Про це стало відомо завдяки повідомленню спільноти юристів "Ти ж юрист" у мережі Telegram.

Скрін, відео YouTube аліменти
Скрін, відео YouTube аліменти

Наразі батьки трьох або більше дітей мають право на відстрочку від військової служби. Однак незабаром за несплату аліментів хоча б за одну дитину більше трьох місяців вони її втрачатимуть: ТЦК отримають доступ до бази даних про заборгованість.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Іншими словами, через місяць батьки трьох і більше дітей втрачатимуть право на відстрочку за несплату аліментів хоча б за одну дитину понад 90 днів.

Аліменти, фото Знай
Аліменти, фото Знай

Цікаво, що за даними Міністерства юстиції, на 1 березня 2024 року на виконанні в органах Державної виконавчої служби перебувало 520,2 тис. документів про стягнення аліментів.

Нагадаємо, Україні треба повчитися? Жінку засудили до страти через корупцію.

Раніше повідомлялося, що "помер", щоб заощадити: у США чоловік влаштував свою смерть, щоб не платити аліменти.

Також, "кинув дружину та маленького сина": Дашу Квіткову підозрюють у романі з одруженим українцем.