$39.39 €42.33
menu closed
menu open
weather +10 Київ

Сухопутні війська ЗСУ заявили, що на відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є їхні військовослужбовці

Сухопутні війська ЗСУ заявили, що на відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є їхні військовослужбовці У прокуратурі повідомляли, що перевіряють причетність військових
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

На відео з місця стрілянини у Вінницької області, унаслідок якої один поліцейський загинув і один дістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це війська повідомили 20 квітня в Telegram.

"На відео, яке поширюється в медіа, присутні військовослужбовці однієї з військових частин Сухопутних військ Збройних сил України. Командування Сухопутних військ надасть максимальне сприяння у всебічному та неупередженому розслідуванні вбивства поліцейського", – ідеться в повідомленні.

У СВ ЗСУ висловили співчуття сім'ї загиблого поліцейського Максима Зарецького.

"Це непоправна втрата, винні у цьому злочині повинні понести найсуворіше покарання", – наголосили військові.

Контекст

У Гайсинському районі Вінницької області в ніч на 20 квітня невідомі напали на двох поліцейських, повідомила пресслужба Нацполіції України. Один правоохоронець загинув, другий дістав поранення.

На території Вінницької й Одеської областей ввели план-перехоплення. У Нацполіції зазначили, що оперативники встановили осіб, які, ймовірно, причетні до скоєння злочину.

Підозрювані потрапили на запис бодикамери. На кадрах видно, що поліцейський оглядав машину двох чоловіків, а також попросив для перевірки їхні документи. Коли правоохоронець вирішив оглянути багажник автомобіля, один із підозрюваних завдав йому кількох ударів, після чого пролунали звуки пострілів. 

За фактом зазіхання на життя працівника правоохоронного органу (ст. 348 Кримінального кодексу України) відкрито кримінальну справу, повідомив Офіс генпрокурора. "Перевіряється причетність до вчинення злочину двох військовослужбовців", – зазначили у прокуратурі.

Колишній заступник глави МВС Антон Геращенко опублікував відео з камер спостереження на одній з автозаправок, де зупинялася машина із двома чоловіками, які, ймовірно, причетні до розстрілу поліцейського. За даними Геращенка, вони пересувалися автомобілем Suzuki Grand Vitara. На відео видно, що обидва чоловіки одягнені в камуфляжну форму.