Міністр Руслан Стрілець разом з очільником ЕкоКомітету Олегом Бондаренком, народною депутаткою Оленою Криворучкіною, колегами з Міндовкілля, Державної екологічної інспекції України, Національного природного парку «Голосіївський» висадили 27 дубів у межах акції «Шевченко єднає Україну».

За словами Руслана Стрільця, це – символічний внесок в озеленення нашої столиці. Колись ці дуби разом будуть нагадувати майбутнім поколінням про незламність Українського народу в часи війни.

Міністр Руслан Стрілець та нардепка Олена Криворучкіна
Міністр Руслан Стрілець та нардепка Олена Криворучкіна

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять захисників, які віддали своє життя у боротьбі з російським агресором. Вчора – трагічні події у місті Дніпрі, сьогодні – знову повітряні тривоги, і окупанти роблять усе, щоб не було нашого завтра.

«Кожен день військової агресії – це шкода українським лісам. Наші перші обрахунки втрат лісу показали, що станом на квітень-2022 пошкоджено 4200 га лісу: спалені ліси Київщини, яка стримувала наступ на столицю, окопані ліси Чернігівщини, руйнування лісових екосистем на Житомирщині. Тоді ми тільки почали наш трек з обрахунку збитків і не уявляли, яких масштабів він сягне у квітні-2024. Зараз це 24 000 га – території, де наші лісівники мають доступ. На їх відновлення знадобиться десятки років. Попереду ще обрахунки Донбасу та Криму. Але не дивлячись ні на що, кампанія “Зелена країна” продовжується. Висаджено уже 586 млн дерев із закладеного у програмі мільярда. Закликаю всіх і кожного доєднатися до цьогорічної кампанії з висадки дерев. Попри всі наміри агресора, це наш спільний внесок у майбутнє країни», - акцентував Руслан Стрілець.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще