У британській розвідці припустили, що росія могла втратити на війні проти України щонайменше 100 бойових літаків. Однак, не виключено, що ця цифра може бути і набагато більшою.

Про це повідомили у звіті розвідки Міноборони Британії.

Розвідники зазначають, що збиття Ту-22МЗ стало першим випадком, коли українська ППО збила стратегічний бомбардувальник. І це була чергова успішна українська атака по військово-повітряним силам рф.

«Це перший випадок збиття стратегічного бомбардувальника системами протиповітряної оборони України. Цілком ймовірно, що на сьогодні рф втратила щонайменше 100 бойових літаків», – підсумували аналітики Міноборони Британії.

За даними звіту, інформація про використання ракети С-200 при збитті Ту-22М3, швидше за все, є точною, що свідчить про ще одну успішну акцію України проти російських ВПС.

Додамо, що стратегічний ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3, з якого російські військові здійснювали обстріли території України, був знищений зенітними ракетними підрозділами Повітряних сил ЗСУ у взаємодії з Головним управлінням розвідки.

«Це вендета за те, що російська стратегічна авіація атакувала наші мирні міста, де загинули цивільні люди», – сказав речник Повітряних сил Ілля Євлаш.

У Повітряних силах нагадують, що Ту-22М3 є «носієм крилатих ракет Х-22, якими російські терористи б’ють по мирних українських містах».

Там також додали, що у цілому операція була певним повтором з урахуванням, звичайно, операції ГУР МО по збиттю літака А-50, яка відбулася нещодавно. Однак, відстань цього разу ще більша.