Про це він розповів у блозі Олеся Донія.

Як зазначає гість програми, він приїхав до Харкова у 20 років після радянської російської армії, і в перші ж дні навіть не міг відрізнити слово «перукарня» від «пиріжок». І далі, розповідає волонтер, він вирішив зрозуміти Україну через Шевченка, за 20 років він зібрав величезну колекцію «Кобзаря», понад 100 книг, виданих до Другої світової війни.

«Я помилявся багато разів у житті, єдине, чого я не соромлюся, - вибачитись, якщо аргумент проти аргументу і мене переконали, що я не правий. Так, я колись говорив свого часу і про червоно-чорний прапор, що його не буде в моєму місті. Шість разів за це вибачився публічно, можу сьомий перепросити, що я був у цій чортовій футболці «Беркут» тощо. Але, по-перше, я вважаю слово «вибачте» силою, а не слабкістю, якщо я не правий», - розповідає Юрій Сапронов.

За словами волонтера, він також погано знає історію України, почав вивчати, і ось його дуже зачепила книга Михайла Зигаря «Війна та покарання», перша половина якої розповідає про сучасність, а друга – про 300 років історії України. Виявляється, наголошує гість програми, росіяни не одне століття нас знищували.

«Ми – вільні козаки. Так, наче у нас там якесь слов'янське щось, все якесь спільне, але вони терпили, а ми – ні. У нас стільки Майданів буде, скільки треба, свавілля – підемо. Я, звичайно ж, почуваюся українцем, маю один паспорт, хоч Папа Римський нехай перевірить. Я українець», - наголошує Юрій Сапронов.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дикий попередив про майбутні скандали через посилення мобілізації.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як повітряні кулі плутають російські радари.