Випадання волосся – поширена та неприємна проблема, з якою непросто боротися. Облисіння провокують багато чинників, зокрема генетика людини, спосіб життя. Однак зменшити ризик все ж таки можна і допоможуть деякі продукти. Про це пише ua-vestnik.

Британські вчені зазначають, що випадання волосся, зокрема, пов'язане із дефіцитом певних речовин в організмі. На їхню думку, зменшити ризик цієї проблеми можна за допомогою натуральних засобів.

Випадіння волосся. Фото: Youtube
Випадіння волосся. Фото: Youtube

Як заявляється, кількість волосся стрімко зменшується, якщо організму не вистачає заліза та цинку. Перший мікроелемент забезпечує вироблення гемоглобіну, які переносить кисень організмом, що вкрай важливо для зростання клітин, зокрема волосяних. У той самий час цинк регулює роботу сальних залоз навколо фолікулів.

Продукти. Фото: скрін youtube
Продукти. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Фахівці підкреслюють, що людський організм не здатний самостійно виробляти цинк, тому заповнювати його запаси можна за допомогою добавок або певних продуктів. Наприклад, багаті на цинк молочні продукти, печінка, яловичина, а також яйця.

Джерелом заліза є - м'ясо, бобові, сухофрукти, зерно та яєчний жовток.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, скажіть "ні" небажаним зморшкам на обличчі: які 5 продуктів продовжують молодість.

Також наш портал інформував, смачний захист від серцевих захворювань: розкрито секретні властивості популярного молочного продукту.

Крім того, ми писали, ці три крупи - запорука міцного здоров'я: додайте в раціон і організм "заспіває".