Україна йде на операцію у Криму. Спецслужби активно працюють, щоб звільнити небо над Україною напередодні отримання американських винищувачів F-16, а над Півостровом помітили літаки НАТО.

Військовий експерт Андрій Крамаров розповів, що Джанкой це великий залізно транспортний вузол, а військовий аеродром в Джанкої — це умовний пункт пересилки і він ціль номер один для ЗСУ, яка відкриє повітряний коридор для наших оборонців до деокупації півострова. До речі, перший удар наші вже нанесли

«Цілий дивізіон було зосереджено в одному місті, тому й по нього прилетіло. Але це не була ракета ATACMS, тому що ці ракети надавались Україні з дальністю з 160 кілометрів, таким чином відстані від пуску до місця удару не вистачило би.», — розповідає Крамаров.

Додамо, поки експерти не можуть дати остаточної інформації щодо типу ракети, але росіяни заявляли, що це була певна невідома балістична ракета. Це були дві цілі, високою точністю

Ставте лайк, пишіть коментарі та підтримайте нас на платформі Моно — посилання в описі та в шапці профілю.

Нагадаємо, нещодавно в мережі з’явилися перші супутникові знімки, на яких видно наслідки ударів ЗСУ по аеродрому у Джанкої. Фото від Planet Labs опублікувало видання «Схеми».

Так, на знімках пошкодження можна побачити біля складу боєкомплектів та систем протиповітряної оборони.

«На знімках ми бачимо точкові удари по засобам ППО, що вивело їх з ладу, та ураження складу БК ворога. Слід зауважити, що після нанесення ударів, більшість авіації була передислокована», – прокоментував «Схемам» авіаексперт Анатолій Храпчинський.

Також, за його словами, судячи з фото, ракетним ударом були також уражені системи, що задіяні в роботі РЛС та ППО. Храпчинський додав, що аеродром у Джанкої — одна з найбільших баз для російських гелікоптерів, а також військовий транспортний вузол, що слугує для переміщення як техніки і боєприпасів, так і особового складу.