ЗСУ завдали вогневого ураження по скупченню техніки та БК росіян в центрі Бахмута, як відомо ураження відбулось завдяки французькій бомбі AASM Hammer, яку ЗСУ передали війська країни що входить в склад НАТО . Що цікаво — під удар попало командування РФ.

Про це заявив військовий експерт Роман Світан.

За його словами, це був надпотужний удар по пункту управління ворога. І при цьому найцікавіше те, що Франція запевнила — передаватиме Україні по 50 таких бомб, себто за найближчі декілька місяців можуть бути розгромлені найважливіші стратегічні пункти противника по всій лінії фронту.

Ставте лайк, пишіть коментарі та підтримайте нас на платформі Моно — посилання в описі та в шапці профілю.

Окрім цього Світан розповів, що росіяни продовжують тиснути на Бахмутському напрямку поблизу Часового Яру. Кремль поставив задачу окупантам захопити населений пункт за будь-яких умов до інавгурації Путіна, тобто до 7 травня.

Світан розповідає, якщо від США надійдуть ракети ATACMS в достатній кількості, то ЗСУ зможуть вирішити питання по логістиці ворога і тоді точно росіяни не проведуть жодних наступальних операцій, ні в травні, ні в червні. Тобто вони не візьмуть під вогневий контроль далекобійної артилерії всю Краматорсько-Слов’янську агломерацію, тобто логістичні шляхи ЗСУ, зокрема залізничні станції у Костянтинівці та Краматорську. Зараз у ЗСУ є декілька варіантів реалізації плану опору, а пакет допомоги з США лише їх підсилить, тож ще одна «рожева» мрія Путіна про території України розбивається в пух і прах. Натомість — йому доводиться оплакувати втрату свого командування до якого дісталась французька зброя та ЗСУ.