У Кремлі дуже хочуть відправити делегацію на мирні переговори до Швейцарії. Пєсков не озвучив чітких пропозицій Путіна, натомість він сказав, що президент готовий до «вирішення українського питання». Однак подібне твердження не є «мирною ініціативою». Також очільник Кремля нагадав, що в Україні юридично неможливо почати мирні перемовини. Що саме мав на увазі очільник Кремля, речник не пояснив.

У РФ помічають недостатню готовність України до юридичного розв’язання ситуації через перемовини. Володимир Путін висловив готовність Кремля до певних дій стосовно конфлікту між Росією та Україною, але конкретних пропозицій від нього не надійшло. Про заяву Путіна щодо конфлікту та можливості мирних переговорів повідомив речник російського президента Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія не має бажання вести переговори про завершення війни, бо незмінно хоче знищити Україну.

«На сьогодні, ніяких перемовин Росія не хоче. Тому, ініціатива повинна йти з боку України як країни, яка хоче закінчення війни справедливим миром», — сказав Зеленський.

Також президент відзначив, що готовий вести переговори з тими, хто дійсно хоче миру. Водночас російський лідер Володимир Путін не хоче переговорів і він не зацікавлений у переговорному процесі, бо для нього це не «перемога».

«Для нього перемога — це знищити Україну. Оскільки же ви хочете, щоби ми говорили з людиною, яка хоче тебе вбити? Він каже: або ви частина Росії, або ми усіх вас знищимо», — наголосив Зеленський.

Тому будь-які плани переговорів, які пропонує росія вигідні лише для неї самої, а Україну вкрай таке не влаштовує, адже наша головна мета — це те, що РФ має звільнити українські території.