Ірина Фріз, народний депутат та член Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, дала важливі роз'яснення щодо нового закону про мобілізацію в Україні. Відповідно до цього закону військовозобов'язаним громадянам буде простіше оновити свої дані.

Закон, який набув чинності 11 квітня, зобов'язує всіх громадян України, які перебувають на військовому обліку, протягом 60 днів уточнити свої дані, включаючи адресу проживання, контактні номери та адреси електронної пошти.

ЦНАП. Фото: скрін youtube
ЦНАП. Фото: скрін youtube

Однак завдяки нововведенням це можна зробити без необхідності відвідувати військкомат.

Фріз каже, що громадяни можуть оновити свої дані через ЦНАП чи через електронний кабінет, який планується запровадити найближчим часом. Це дозволить робити це дистанційно, минаючи відвідування офісів та очікування у чергах.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Можна оновити свої військово-облікові дані через ЦНАП, де вам ніхто не вручатиме повістку. Ви просто оновлюєте свою контактну інформацію, персональні дані. Можна оновити через електронний кабінет, коли він запрацює, дистанційно," – підкреслила Фріз.

Важливо зазначити, що громадянам не вручатимуть повістки через електронний кабінет. Вручення повісток відбуватиметься фізично або надсиланням поштою.

Крім того, Фріз підтвердила, що можливість оновлення даних безпосередньо у ТЦК та СП залишиться в силі.