70 та більше років: на які доплати можуть розраховувати пенсіонери

Пояснили у пенсійному фонді

При досягненні відповідного віку українські пенсіонери зможуть отримувати додаткові доплати до пенсій. Розмір надбавок складає від 300 до 570 гривень.

Для пенсіонерів, які досягнули віку у понад 70 років, передбачені доплати. Йдеться про надбавки за віком, які нараховуються автоматично до пенсії.

Як пояснюють в Пенсійному фонді, надаються доплати за віком у випадку, коли щомісячна пенсійна виплата з надбавками, підвищеннями, додатковими пенсіями, цільової грошової допомоги, суми індексації та щомісячної компенсації у разі втратити годувальника, не досягає 10 340 гривень.

Зверніть увагу! Доплата за віком призначається у місяць, коли пенсіонеру виповнилося більше, ніж 70 років.

Втім, є певні виключення. Йдеться про ті випадки, коли у пенсіонера день народження після нарахування виплати. У такому разі додаткові кошти нараховуються вже на наступний місяць після дня народження.

Які суми надбавок

Розмір доплат до пенсій залежать від віку пенсіонера:

  • від 70 до 74 років включно – додаткові 300 гривень до пенсії,
  • від 75 до 79 років – 456 гривень,
  • від 80 років – щомісячна надбавка у 570 гривень.

Важливо! Вище вказані значення не сумуються. Тобто після переходу за певний віковий рубіж доплата лише зростає на певний показник.

  • Наприклад, у 75 років пенсіонер отримує не 300 гривень + 456 гривень, а 300 гривень + 156 гривень. І тоді загалом виходить 456 гривень.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень