П’ятниця, 3 Травня

В українських чоловіків призовного віку у Польщі зупинили прийом документів

Оперативні новини у нашому каналі в Telegram!

Українське консульство у Польщі тимчасово призупинило консульські дії щодо громадян України призовного віку. Про призупинення прийому громадян призовного віку Суспільному повідомили в дипустанові.

“Нині призупинений прийом громадян призовного віку. Зараз ми чекаємо вказівки від Міністерства закордонних справ. Тобто чоловіків від 18 до 60 років. Зараз просто тимчасово призупинений їхній прийом. Зараз розробляються механізми, які будуть відповідно діяти до того закону про мобілізацію. Наразі чекаємо”, — розповів співробітник консульства в коментарі Суспільному.
У МЗС наразі не коментують обмеження щодо чоловіків призовного віку. Але напередодні видання “Дзеркало тижня” опублікувало копію наказу, що опинився у розпорядженні журналістів. Зазначалося, що можливі лише консульські дії, пов’язані з оформленням посвідчень особи на повернення в Україну.

У документі за підписом першого заступника міністра закордонних справ Андрія Сибіги йшлося про те, що Міністерство закордонних справ наказало керівникам усіх дипломатичних установ України тимчасово призупинити усі консульські дії щодо для громадян України призовного віку.

Наразі Суспільне намагається зв’язатися з іншими консульствами, щоб з’ясувати ситуацію з прийомом громадян призовного віку. А також отримати коментар від Міністерства закордонних справ України.