• Головна
  • Електронне бронювання через Дію: Що відомо зараз та як це працюватиме
13:28, 23 квітня

Електронне бронювання через Дію: Що відомо зараз та як це працюватиме

Електронне бронювання через Дію: Що відомо зараз та як це працюватиме

Новий закон про мобілізацію є лише одним з документів, які впливають на перебіг призову. Окремі аспекти мобілізації регулюються актами, які ухвалює уряд або профільні міністерства., пише NV. 

22 квітня журналісти проаналізували проєкт нової постанови Кабінету міністрів, яка має регламентувати бронювання працівників через Дія. Розповідаємо, яким може стати порядок бронювання в електронному форматі.

Порядок бронювання працівників через Дію

Кабмін розробив новий порядок електронного бронювання військовозобовʼязаних у Дії. Про це пише ITC з посиланням на Forbes. Документ, який отримали журналісти, є лише проєктом постанови, тобто нові правила ще перебувають на стадії розробки.

Урядовці хочуть відмовитись від паперового формату бронювання та перевести процедуру в електронний. Концепція бронювання лишається незмінною — бронюванню підлягають 50% військовозобовʼязаних працівників підприємств, визнаних критично важливими для економіки країни. Організація може забронювати більш ніж половину співробітників, якщо аргументує цю потребу. Які відомості роботодавець має надати для цього, — у постанові не вказано.

Електронне бронювання в Дії — як це відбуватиметься

Відповідно до інформації, яку здобули журналісти з тексту проєкта постанови, порядок бронювання через Дію починатиметься з того, що керівник підприємства (або уповноважена ним особа) матиме пройти ідентифікацію на порталі. Потім йому треба буде подати перелік співробітників для бронювання у довільній формі, а також інформацію про компанію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Дія #бронювання #мобілізація
ТОП новини
"Таких змін мобілізації водії не чекали, ухилянтів за кермом чекають не лише повістки": їх відправлять у ТЦК з 1 травня
"Потужна гроза пре в ці області, навіть синоптики стривожені прогнозом": куди суне мороз у -18 градусів, дощ і снігопад?
"Люте похолодання суне в ці області, прогноз приголомшив навіть синоптиків": де буде мороз у -17 градусів, дощ і снігопад?
"Мобілізація українців із інвалідністю з 1 травня, названо перелік захворювань": повістки, ТЦК і скасування відстрочки
Оголошення
live comments feed...