• Головна
  • Невимовний душевний біль: на Тернопільщині поховали воїна, який на захист України став ще у 2014 році (ФОТО)
13:02, 23 квітня

Невимовний душевний біль: на Тернопільщині поховали воїна, який на захист України став ще у 2014 році (ФОТО)

Невимовний душевний біль: на Тернопільщині поховали воїна, який на захист України став ще у 2014 році (ФОТО)

У селі Велика Лука Великоберезовицької громади попрощались з 43-річним захисником Миколою Федірком.

Микола Богданович Федірко народився 20 березня 1981 року в селі Велика Лука, навчався в Мишковицькій школі. З 2014 по 2016 рік брав участь у АТО на Донеччині та Луганщині. У лютому 2022 року він без сумніву знову пішов захищати українську землю.

Микола Федірко воював у складі 3 кулеметного відділення кулеметного взводу 2 єгерського батальйону військової частини А 4056.

Життя захисника обірвалося 17 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Семенівка Покровського району Донецької області.

 Провести в останню дорогу Героя прийшли його рідні, близькі, друзі, однокласники, колеги, бойові побратими, сусіди, представники влади та духовенства. Траурна хода пройшла від рідної хати воїна до церкви Архистратига Михаїла села Велика Лука, а звідти на кладовище, де поховали Миколу Федірка.

В останню мить земного життя Героя пролунав державний гімн України та прозвучали три постріли почесної варти. Матері загиблого вручили прапор, як символ держави, якій віддано і до кінця служив її син.

"У пам’яті усіх, хто знав Миколу він залишиться добрим, дружелюбним та працьовитим. Він був люблячим сином своїх батьків та гідним сином нашої неньки України, за них і віддав своє життя… У Миколи залишились мати – Галина, батько – Богдан, брати – Олег та Володимир, сестра – Надія… Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять, честь та шана Герою! Пам’ять про Миколу житиме вічно у наших серцях", – йдеться у повідомленні Великоберезовицької громади.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал, де багато цікавих новин, фото та відео!  https://t.me/ternopil0352

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Микола Федірко
ТОП новини
"Потужна гроза пре в ці області, навіть синоптики стривожені прогнозом": куди суне мороз у -18 градусів, дощ і снігопад?
"Мобілізація українців із інвалідністю з 1 травня, названо перелік захворювань": повістки, ТЦК і скасування відстрочки
"Потужна негода суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом": де буде мороз у -15 градусів, дощ і снігопад?
"Несамовитий дощ іде в ці області, навіть синоптики стривожені прогнозом": де буде мороз у -10 градусів, гроза і снігопад?
Оголошення
live comments feed...