«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Чим потрібно підживити виноград як тільки почав розпускатися, щоб порадував гарним врожаєм

Щоб отримати багатий врожай винограду, потрібно добре підживлювати рослину. Найперше добриво потрібно внести навесні, коли рослина прокидається після зими та потребує додаткової поживи для плодоношення.

Мінеральні підживлення

 

Для швидкого збудження росту і рясного плодоношення винограду потрібен азот. Садівники готують суміш з суперфосфату, сульфату калію та аміачної селітри, яку потрібно рівномірно розподілити на ділянці з виноградом і потім зробити полив. Якщо рослина старша 3-х років, то готують іншу суміш добрив: карбамід, суперфосфат та сульфат натрію розводять у воді й поливають під корінь. Також можна внести мінеральні добрива через листя, готуючи розчин із сечовини, лимонної кислоти, борної кислоти та залізного купоросу.

Зола

 

Зола може використовуватися як безкоштовний аналог мінеральних добрив для винограду. Крім того, вона захищає посадки від грибка. Щоб підживити виноград, потрібно розвести 1 кг золи у 3 відрах води, залишити суміш на 3 дні, а потім розбавити добриво ще у 10 л води та полити під корінь.

Органічні підживлення

 

Використання органічних добрив є дуже ефективним способом підживлення винограду, оскільки вони містять більшу кількість корисних речовин, ніж хімічні добрива. Органічні добрива також підвищують родючість ґрунту, покращують його структуру та стимулюють розвиток корисних мікроорганізмів. В результаті цього, виноград стає більш стійким до хвороб та шкідників, а також розвивається швидше та дає більший врожай.

 

Такі добрива, як настій з бур’янів або коров’як, містять велику кількість мікроелементів і корисних речовин, необхідних для здорового росту винограду.

 

Для приготування настою з органічних добрив, таких як кропива, пирій та інші бур’яни, потрібно їх подрібнити, заливши водою і залишити протягом 3-5 днів. Це дозволить усім корисним речовинам перейти до води та пізніше підживлювати виноград. Потім настій необхідно використовувати для поливу винограду під корінь.

 

Джерело

Все буде Україна