П’ятниця, 3 Травня

На Львівщині дорогою у навчальний центр від приступу епілепсії помер мобілізований

Оперативні новини у нашому каналі в Telegram!

Чоловік, мобілізований на Закарпатті, помер від приступу епілепсії. Це сталася дорогою до навчального центру у Львівській області. Про це у вівторок, 23 квітня, повідомили у Закарпатському ОТЦК та СП, пише Zaxid.net.

«Сталась трагедія. По дорозі в навчальний центр у військовозобов’язаного стався епілептичний приступ. Офіцер супроводу надав першу домедичну допомогу та викликав швидку допомогу, однак медики не встигли. Висловлюємо співчуття родині та близьким», – зазначили в ОТЦК.

У центрі комплектування та соціальної підтримки не розповіли, за яких обставин і коли помер мобілізований. За інформацією джерел ZAXID.NET у правоохоронних органах, чоловік помер на території Львівської області. Після його смерті у Закарпатському ОТЦК та СП призначили службову перевірку.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець відкрив провадження за фактом смерті військовозобов’язаного.

“Щодо ситуації зі смертю чоловіка на Закарпатті дорогою в навчальний центр. Відомо, що українець згідно з довідкою ВЛК був визнаний придатним до військової служби”, – зазначив омбудсмен.

Також Лубінець повідомив, що відкрив провадження можливого порушення прав людини і буде особисто контролювати цю ситуацію.

“Також мої представники у Закарпатській і Львівській областях працюватимуть, аби дізнатися всі обставини”, – додав омбудсмен.

Нагадаємо, це не перша смерть мобілізованого від цього захворювання під час війни. У серпні 2023 року від нападу епілепсії у перший день служби помер одесит Борис Глушак. Після розголосу в соцмережах слідчі почали перевіряти законність призову на військову службу 29-річного чоловіка.