Ні для кого не секрет, що росіяни планують скоїти черговий замах на начальника ГУР МО Кирила Буданова. Для цього ворог навіть залучає людей всередині нашої країни. Зокрема, окупанти заявляли, що Буданов потрапив під обстріл на прифронтових територіях. Сьогодні стало відомо, щ СБУ вчасно спіймала зловмисника, який намагався виявити локації спецпідрозділу «Кракен» Головного управління розвідки Міністерства оборони України, який міг відвідувати особисто голова ГУР.

Як повідомив прес-центр СБУ, за наведенням фігуранта окупанти сподівались завдати вогневого ураження по цих об’єктах. Для здійснення атаки окупанти планували задіяти балістичні ракети та керовані авіаційні бомби типу КАБ-500.

«Щоб навести їх на ціль, ворожий коригувальник вийшов на сеанс зашифрованого зв’язку зі своїм куратором з російської розвідки і передав йому координати. Служба безпеки затримала його у власному помешканні. Одночасно було проведено комплексні заходи для убезпечення міської інфраструктури від нової повітряної атаки країни-агресора. У затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з російською спецслужбою», — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився місцевий житель. На початку квітня цього року окупанти залучили його до співпраці через соцмережі, де він публікував власні антиукраїнські коментарі.

В спецслужбі поінформували, що для збору розвідданих фігурант обходив територію міста та відслідковував місця базування Сил оборони. Крім того зловмисник «втемну» випитував потрібну інформацію у клієнтів місцевого торговельно-розважального центру, де він працював продавцем.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.