Президент України Володимир Зеленський не збирається домовлятись з Путіном, а навпаки, він разом із всім світом ставить главі Кремля ультиматум і цьому буде передувати український контрнаступ. Зокрема, цьому сприяє і сам Байден, даючи допомогу і відрізаючи від РФ Китай, а Сунак дає ЗСУ ракети, для того, щоб звільнити Крим. Тому, Путін у будь-якому разі буде змушений виводити війська та думати про капітуляцію.

Таку думку висловив політолог, youtube-блогер, автор двох книг Давидюк Микола.

«Володимир Зеленський запропонував ультиматум для того, щоб всім світом натиснути на Путіна і змусити його прийняти ті мирні умови, які Україна власне продиктує разом з 80 країнами, які власне мають приїхати на Мирний форум в Швейцарію. Зеленський каже, що домовлятися з Путіним в вигідних йому форматах не варто. Зеленський каже, маючи таку велику коаліцію ми зможемо на нього натиснути», — говорить експерт.

Він підкреслює, що зараз світ робить усе можливе, щоб допомогти Україні занеати Путіна у глухий кут.

«Ми зараз отримуємо допомогу і Байден спішить її як швидше дати. Ми знаємо, що британці теж дають допомогу на 600 млн доларів в основному це ракети морські, морські човни, човни для підводників ну прям натякають на Крим. Далі ми знаємо, що Блінкен їде до Китаю, щоб перерізати пуповину технології для Росії. Це якраз комплекс заходів щоб змусити Росію обмежитися а в тих діях які вони зараз роблять», — підкреслює експерт.

Давидюк додав, що Зеленський поки немає відповіді чи змусить це Росію вивести війська з території України, але українську позицію посилюють, українцям дають зброю, Україні дають технології, Україні дають гроші, тому наша перемога уже близька.