Міністерство охорони здоров'я України виявило тривожну тенденцію розповсюдження шкідливих для здоров'я трансжирів у продуктах харчування, які ми споживаємо щодня.

Результати дослідження, проведеного Всесвітньою організацією охорони здоров'я у Львові, виявили перевищення допустимого вмісту небезпечних сполук у третині протестованих товарів.

Вулична їжа, скріншот: YouTube
Вулична їжа, скріншот: YouTube

Трансжирні кислоти є різновидом ненасичених жирів, які можуть потрапляти в наш організм як із промислових джерел, так і природним шляхом із продуктів тваринного походження. Однак саме штучні трансжири становлять найбільшу загрозу здоров'ю людини. За оцінками ВООЗ, їх надмірне споживання тягне за собою понад 278 тисяч смертей на рік у всьому світі через підвищений ризик розвитку серцево-судинних захворювань – на 20-32%.

Продукти із високим вмістом трансжирів широко представлені на українському ринку. Йдеться про вуличну їжу: піци, паніні, донери, фалафелі, круасани, тістечка.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Шаурма, фото: Знай.ua
Шаурма, фото: Знай.ua

А також у супермаркетах: торти, печиво, десерти на молочній основі, морозиво, заморожені страви, маргарин, сири та оброблене м'ясо. І що найгірше – безпечна межа вмісту цих шкідливих сполук у всіх цих продуктах явно перевищена.

Нагадаємо, в жодному разі не їжте це: продукти, якими категорично не можна снідати

Як повідомляв "Знай.ua", ці продукти – вороги для серця: що потрібно терміново прибрати зі свого раціону

Знай.uа писав, чи можна пити під час їжі? Дієтолог розкрила правду - чи погіршує це травлення