ДТЕК Київські електромережі вирішили розставити всі крапки над "i" та розвінчати популярні міфи про своїх контролерів показань лічильників електроенергії.

Вони звернулися до аудиторії через свій обліковий запис у Facebook, щоб пролити світло на процес збору даних.

Міф номер один, який, здається, живе у головах багатьох із нас: контролери приходять із метою завищити показники.

Лічильник. Фото: mr Build.ru
Лічильник. Фото: mr Build.ru
Лічильник. Фото: mr Build.ru

Насправді їхнє завдання далеке від цього – вони приходять із місією перевірити та скоригувати ваші показання, щоб правильно нарахувати витрати за електроенергію.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Контролери враховують лише дані, які видно оку, а допомогу у цьому процесі надає спеціалізоване додаток " Мобільний контролер ". За допомогою цієї програми фахівці моментально вносять дані та роблять фото для доказу їх коректності.

Другий найпоширеніший міф: якщо контролер вже приходив і зняв свідчення, вам більше не потрібно це робити. Це не так. Контролери приходять для перевірки лише двічі на рік, згідно із законодавством.

Міфи про контрольні показники / фото: Facebook
Міфи про контрольні показники / фото: Facebook

Так що не забувайте регулярно передавати показання самостійно щомісяця – адже це ваша відповідальність, а перевірка завжди хороша, але домашнє завдання потрібно виконувати самому.

І, нарешті, третій міф: багато хто боїться пускати в будинок незнайомців, побоюючись шахрайства. Звичайно, потрібно бути пильними і завжди перевіряти посвідчення у контролерів. Якщо у вас все ще є сумніви, краще зателефонувати до кол-центру компанії для підтвердження особистості співробітника.

Тож, дотримуючись цих рекомендацій від ДТЕК Київські електромережі, можна уникнути непорозуміння та впевнено передавати свідчення, знаючи, що вони будуть правильно оброблені та нараховані.