Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Ви бачите, що вони зараз роблять. Вони проводять зараз розвідку боєм, але розвідка боєм дуже серйозна. Вдарили – відійшли. Йде постійний тиск, а фронт уже перенапружений. Опір матеріалів. Якщо завжди є натяг матеріалу, він може луснути. Ось вони це місце і шукають, щоб луснути. Але найголовніше інше», - розповідає Олег Старіков.

Як він пояснює, може статися саме зниження морально-бойового духу, і ось противник займається цим. Зокрема, експерт говорить про ці вкиди, мовляв, то там оточують, то там, але треба розуміти, що є російські ІПСО, є дезінформація, тому не треба думати, що фронт біжить.

«Ніхто нікуди не біжить. Я тепер заспокоюю алармістів. Навіть якщо станеться десь прорив, то більше 40 км вони не підуть, бо не мають сил. Перше – це оперативна глибина. І друге – на цій ділянці фронт буде вже не позиційним, а буде мобільною обороною. Ну і що? Нічого страшного нема. Це може бути навіть у нинішній війні набагато краще. Чому? Тому що менше загибелі особового складу, і з огляду на те, що ми рухливі, ми вже почали переходити до оперативних стандартів НАТО, реально противник зупиниться», - пояснює Олег Старіков.

За словами гостя програми, росіяни наступають не проривами, а радше так, як горить степ, це вирівнювання фронту. Так, констатує він, це просування ворога, але краще відійти на заздалегідь підготовлену позицію і не сточувати себе, а нехай противник підготувався до удару, ми відійшли, а там нікого немає, а далі рішення Генштабу.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, чи активізується ЄС із допомогою Україні, як це зробили США.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, чи бояться українці та росіяни ядерної війни.