Загалом за час передвиборчої кампанії Кремль повідомив про сотню виїзних заходів за участю Путіна. Але протягом останніх двох тижнів глава РФ бере участь тільки в нарадах по відеозв’язку. Головна причина, через яку Кремль знову почав ховати Путіна, полягає в тому, що він хоче набратися сил і постати перед росіянами в день інавгурації 7 травня красивим і жвавим. Однак, найімовірніше, в Кремлі просто побоюються замаху на Путіна. Бомбу можуть знайти навіть в  самому кортежі, як це вже було раніше.

Таку думку висловив український військовослужбовець і політолог Тарас Березовець.

«Ми не знаємо, в якій фізичній формі зараз перебуває Путін, але бачимо, що постійно з’являється інформація про його захворювання. Очевидно, через вік у Путіна є проблеми зі здоров’ям. Умовно кажучи, його могли покласти зараз у «кремлівку» для того, щоб «підлатати», тобто прокапати, десь підлікувати, підмарафетити», — пояснив експерт.

За словами Березовця, 7 травня справжній Путін, підлікований, підшитий і відмарафечений за повною програмою, постане перед росіянами в гарному настрої, щоб вселити населенню віру у свої сили, дотягнути до кінця п’ятого терміну.

«Я думаю, це і є основна причина, через яку Кремль сховав Путіна після виборів», — зазначив аналітик.

Але є ще одна причина, вважає політолог.

Зокрема, після подій в ТРЦ «Крокус Сіті Хол» влада РФ сильно побоюється будь-яких публічних виходів Путіна, адже ФСБ мала точні дані від американської розвідки навіть про місце теракту, але проспала його. Таким чином, стає зрозуміло, що ФСБ і ФСО можуть прогавити і щось інше, що безпосередньо загрожує життю Путіна.