Відстрочка виходу на пенсію стала дедалі популярнішою темою серед українців. З рішенням про те, коли найкраще почати насолоджуватися заслуженим відпочинком, люди стикаються з різними питаннями та нюансами законодавства.

Закон України про пенсійне забезпечення справді надає деякі переваги для тих, хто вирішує відкласти пенсію.

Старість, фото Pixabay
Старість, фото Pixabay

Цікавий момент: якщо людина вирішить попрацювати після досягнення пенсійного віку, її пенсія зростатиме. І це досить приваблива нагода.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Давайте розберемося із цифрами. За кожний повний місяць роботи після пенсійного віку пенсія збільшується на 0,5% для тих, хто відкладає вихід на пенсію до 60 місяців.

Якщо вирішите попрацювати довше – понад 60 місяців – ставка збільшується до 0,75% на місяць. Це може означати збільшення пенсії на 6% за рік чи навіть на 54% за шість років!

Причому враховуються лише повні місяці, тож неповні не рахуються.

Пенсіонерки, скріншот: YouTube
Пенсіонерки, скріншот: YouTube

Якщо ви вирішите скористатися цією перевагою, не забудьте повідомити Пенсійний фонд України до досягнення пенсійного віку. Інакше пенсія може бути призначена автоматично.

Є ще один момент: якщо ви продовжуєте працювати і не подаєте заяву на пенсію, вважається, що ви вирішили попрацювати довше. Але є виняток: якщо ваша трудова книжка не була оцифрована, пенсію все одно буде автоматично призначено.

Важливо також пам'ятати про терміни: якщо ви подаєте заяву про призначення пенсії, то пенсія буде нарахована з дня, наступного за днем, коли у вас повністю закрито стаж роботи, за умови, що звернення відбувається не пізніше як через три місяці після цієї дати.

Отже, вирішуючи, коли ж наступити на пенсійний шлях, враховуйте всі ці нюанси. Адже кожен рік роботи може принести додаткові відсотки до вашої майбутньої пенсії.

Ви також можете отримувати 9 00 гривень щомісяця: держава призначила пенсіонерам приємний "бонус"

Крім того, Знай.ua повідомляв, що доведеться жити на одну пенсію: кого зі старих залишать без доплат і надбавок