Ситуація з цінами на продукти в Україні справді стала складною. Російське вторгнення призвело до економічних проблем, які, своєю чергою, вдарили по гаманцях пересічних людей.

Давайте подивимося, що там з цінами на фрукти, за даними аналізу порталу Новости.LIVE.

фрукти, фото Pxhere
фрукти, фото Pxhere

Отже, давайте почнемо з хороших новин: апельсини з Єгипту та лимони стали дешевшими. Порівняно із січнем, ціна на апельсини впала на 13%, а лимони – на 12%. Це, звичайно, приємно, особливо для любителів свіжого соку на сніданок.

Проте, не лише здешевлення торкнулося наших фруктів – разом із теплом прийшли й високі цифри на цінниках. Насамперед, це стосується мандаринів Клементин. Вони злетіли в ціні на 43,5%. А це більше, ніж удвічі!

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Порівняння цін на фрукти в Україні / фото: Новини.
Порівняння цін на фрукти в Україні / фото: Новини.

А ось яблука, на які ми всі так звикли, теж вирішили не залишатися осторонь. Українські яблука подорожчали на 30,6%, а сорт айдареду на 25,1%. Виноград теж зайняв свою нішу у цій гонці цін: його вартість зросла майже на 26%.

Це, звичайно, не найприємніші новини для тих, хто звик купувати фрукти регулярно. Доводиться думати про бюджет та шукати способи економити. Але давайте сподіватися, що рітейлери знайдуть способи мінімізувати шкоду для наших гаманців.

Нагадаємо, з упермаркети порадували квітневим здешевленням: знижки на яйця, молоко та хліб

Раніше ми писали про те, що за кіло беруть всього 30 грн: в Україні супермаркети оновили ціни на лимони, банани та яблука

Крім того, Знай.ua повідомляв, що ворог і сметана в Україні оновили свої ціни: скільки сьогодні потрібно віддати за них.