Є продукти, які люди облюбували та ввели у свій щоденний раціон, але корисні властивості також містяться у тих, які не часто зустрінеш у популярних списках.

Вони однозначно варті уваги, адже дуже сприятливо впливають на здоров'я.

Їжа для очей. Фото: скриншот Youtube
Їжа для очей. Фото: скриншот Youtube

Харчування позначається на всіх процесах нашого організму, тому дуже важливо його слідкувати. При вживанні неякісних продуктів з'являється низка проблем, з якими важко боротися. У разі корисних, все з точністю навпаки.

Холодильник, фото techforhome
Холодильник, фото techforhome

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ
Показати ще

Які продукти слід ввести до раціону

Фініки

Цей продукт містить калій, який добре впливає на роботу серця та судин, зміцнює нервову систему та заряджає організм енергією.

Спаржа

Її часто недооцінюють, і дарма. Спаржа - відмінне джерело фолієвої кислоти та вітамінів групи В. Завдяки цим речовинам продукт допомагає боротися з депресією та підтримувати молодість шкіри. Крім того, при її вживанні волосся стане випадати менше, а менопауза пройде легше.

Спаржа від Панкової, фото: прес-служба Нового каналу
Спаржа від Панкової, фото: прес-служба Нового каналу

Квасоля

У бобових є фітоестрогени, які здатні на 40% знижувати ризик розвитку раку грудей та кишечника, а квасоля – представник цієї культури. Також її можна їсти під час дієти, вона зберігає здоров'я серця та знижує рівень холестерину.

Обкладинка

Ця спеція має безліч корисних властивостей, серед яких зниження ризику розвитку неврологічних розладів. Кориця виступає у ролі протизапального та антимікробного засобу, а також профілактики проти хвороби Альцгеймера.

Кориця / фото: Pixabay
Кориця / фото: Pixabay

Нагадаємо, що захист від 72 видів отрут або ж від хвороб: українцям розповіли, що краще пити – чай чи каву.

Раніше ми повідомляли про коктейль "Інфаркт": чомусь змішувати каву з алкоголем не найрозумніша ідея.