США вперше передадуть Україні ATACMS великої дальності - CNN

23 квітня 2024, 23:25оновлено 24 квітня, 00:53
409
Вартість нового пакета військової допомоги буде становити 1 мільярд доларів.
США вперше передадуть Україні ATACMS великої дальності - CNN
США передадуть Україні далекобійні ATACMS / Колаж: Главред, фото: Офіс президента, Вікіпедія

Україна найближчим часом може отримати новий пакет військової допомоги, у який буде включено далекобійні ракети ATACMS. Очікується, що вартість цього пакета буде становити 1 мільярд доларів. Про це повідомляє CNN.

За даними видання, Україні буде постачатися зброя із запасів американської армії. Такий шлях є найшвидшим із інших доступних.

"Під час брифінгів у Конгресі протягом останніх тижнів представники адміністрації зазначили, що США, ймовірно, вперше надішлють Україні ATACMS великої дальності як частину нового пакета допомоги", – йдеться у повідомленні.

відео дня

У Білому домі обіцяють надіслати Україні допомогу у якнайшвидші терміни після того, як Сенат проголосує за законопроект.

США вперше передадуть Україні ATACMS великої дальності - CNN
Що таке ATACMS / Інфографіка Главреда

Що таке ATACMS

ATACMS (Army TACtical Missile System) - тактична балістична ракета класу земля-земля, вироблена американською компанією Lockheed Martin. Має дальність застосування до 300 км на твердому паливі. Її різні варіанти оснащення носять індекси МО США MGM-140, MGM-164 і MGM-168. Ракета ATACMS в транспортно-пусковому контейнері має індекс М39.

ATACMS можуть бути випущені з реактивних систем залпового вогню, таких як M270 MLRS і m142 HIMARS.

Військова допомога Україні від США - останні новини за темою

20 квітня 2024 року Палата представників підтримала законопроєкт про надання допомоги Україні. У межах цієї допомоги Україна отримає 60,84 мільярда доларів.

Далі законопроєкт відправлять на розгляд Сенату США. Після схвалення сенаторами його мають передати на підпис президенту США Джону Байдену.

Видання Politico повідомляє з посиланням на двох американських чиновників, що пакет військової допомоги включатиме бронетехніку на додачу до артилерійських снарядів і засобів ППО.

У CNN дізналися сценарій передачі допомоги Україні. Стверджується, що зброю в Україну перекинуть дуже швидко. Артилерійські снаряди будуть одними з перших, які будуть доставлені в Україну. Прискорить доставку американської техніки з пакета допомоги США в Україну те, що більша її частина перебуває вже на складах Німеччини та Польщі.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти