• Головна
  • "Потужна негода пре в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом": де буде мороз у -21 градус, дощ і снігопад?
05:07, 24 квітня

"Потужна негода пре в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом": де буде мороз у -21 градус, дощ і снігопад?

"Потужна негода пре в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом": де буде мороз у -21 градус, дощ  і снігопад?

Синоптики попереджають українців про непросту погоду впродовж найближчого часу. Раніше синоптики за історію спостережень фіксували в Ураїні температуру у -22 градуси морозу. Чи варто готуватися до подібного сюрпризу українцям цього року?

Як інформує "Апостроф", у середу, 24 квітня, в Україну прийде новий циклон, який принесе з собою дощі і посилення вітру.

Про це пише в своєму Telegram-каналі синоптикиня Наталка Діденко.

У середу всю Україну накриє дощем, подекуди опади будуть помірними, а подекуди - навіть значними. Вдень на півдні та сході - без істотних опадів.

Вітер переважно південно-східний, 5-12 метрів за секунду, місцями штормові пориви до 15-20 метрів за секунду. Температура повітря на півночі та заході +11+16 градусів, на решті території +17+24 градуси, на півдні місцями до +25+28 градусів.

У Києві 24 квітня очікуються дощ та сильний вітер.

"Температура повітря буде не надто низька, вдень передбачається +10+12 градусів. Але посилення вітру провокує відчуття холоду і емоційно знижує температуру повітря на кілька градусів", - пише Діденко.

При цьому вона потішила і позитивним прогнозом.

"Але є радісна новина- найближчими вихідними, в суботу-неділю, в Україні буде чудова погода, скрізь сонячно та +18+23 градуси", - додала синоптикиня.

Як інформує "Obozrevatel", У середу, 24 квітня, в Україні очікується хмарна погода з проясненнями, подекуди синоптики прогнозують дощі, грози та пориви вітру до 15-20 м/с. Температура повітря буде досить високою та на півдні досягне +28 градусів.

За даними Укргідрометцентру, дощі, а вдень місцями грози очікуються на Рівненщині, Житомирщині та Вінничині. Лише на сході, Сумщині та в Приазов'ї вночі без опадів.

Вітер переважно південно-східний, 7-12 м/с, вдень, окрім заходу, місцями пориви 15-20 м/с.

Уночі +5...+10 градусів, на півдні до +13. Удень +12...+17, на півдні та південному сході країни +19...24,у Криму до +28 градусів.

Дощі, грози і пориви вітру: синоптики дали прогноз погоди на середу, 24 квітня

Дощі, грози і пориви вітру: синоптики дали прогноз погоди на середу, 24 квітня

На високогір'ї Карпат вночі мокрий сніг, удень дощ; температура вночі близько 0, вдень +3...+8.

На Київщині хмарно з проясненнями, дощ, вдень подекуди гроза.

Вітер південно-східний, 7-12 м/с, удень місцями пориви 15-20 м/с.

Температура по області вночі +5...+10 градусів, вдень +12...+17. У Києві вночі +7...+9, вдень +13...+15.

Водночас в Укргідрометцентрі попередили про небезпечні гідрологічні явища. Зокрема, 23-30 квітня продовжить підвищуватися рівень води на Десні та її притоці річці Снов, а також на Верхньому Дніпрі, що спричинює затоплення на Чернігівщині (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).

Крім того, 23-25 квітня підтоплення очікується в Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київщини, там оголошено І рівень небезпеки – жовтий.

Як інформує "Today.ua", Синоптикиня Укргідрометцентру поділилася інформацією про те, яка погода буде в Україні в останні дні квітня. За словами Наталії Птухи, на українців чекає типова весняна погода.

Експертка наголосила, що на погоду наприкінці квітня вплинуть атмосферні фронти з південного заходу. У зв'язку з цим очікується чергування дощової та сонячної погоди, можливий вітер.

"Типова весняна погода: буде трохи вітру під час проходження атмосферних фронтів, і одночасно 23 і 26 квітня вдень переважно без опадів у більшості регіонів, і весняне сонце приємно прогріє приземний шар повітря", - сказала Наталя Птуха.

Синоптикиня прогнозує, що 24 квітня у багатьох областях країни йтиме дощ, а наступного дня опади випадуть на правобережній частині України. Водночас очікується підвищення температури повітря до +17…+24 градусів вдень та +8…+13 вночі. На заході та півночі буде трохи прохолодніше.

Крім того, на високогір'ї Карпат 24 та 25 квітня пройде невеликий мокрий сніг, а температура вночі може знизитись до 0…-5 градусів, тоді як вдень стовпчики термометрів покажуть близько +5 градусів.

Опади припиняться з 26 квітня. Дощ можливий лише вночі у північно-східних областях, а вдень локальні у західних. На заході подекуди можливе похолодання: вдень до +15 градусів, а вночі 0…-3 градусів. На сході та південному сході буде тепліше: +15…+21 градусів вдень та +8…+13 градусів вночі. На півночі та в центрі термометри покажуть від +12 до +18 градусів вдень та від +4 до +10 градусів вночі.

З 27 квітня на заході та півночі можливі дощі. У більшості областей синоптик прогнозує температуру близько +10 градусів уночі, а вдень до +21 градуса. Тим часом на півдні та сході буде тепло: до +25 градусів вдень та до +13 градусів вночі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Снігопад #мороз #холод #дощ
ТОП новини
"Масштабне скасування бронювання наближається, названо перелік захворювань для відстрочок": повістки, ТЦК, мобілізація
"Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом": де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?
"Мобілізація українців із інвалідністю з 1 травня, названо перелік захворювань": повістки, ТЦК і скасування відстрочки
"Потужна негода суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом": де буде мороз у -15 градусів, дощ і снігопад?
Оголошення
live comments feed...