Російські окупаційні війська виявили намір посилити свій прорив на північний захід від Авдіївки та розширити контроль навколо населеного пункту Очеретино в Донецькій області. Невже місто таки захопили?

За словами експерта BILD, Юліана Рьопке, проведене аналізом відкритих даних дозволяє зробити висновок про стратегічні міркування російських військ. За його даними, окупаційні сили продовжують рухатися вздовж залізничної колії на 3 кілометри у глибину позицій українських військ, а також вже встигли ввійти у село Очеретино.

Експерт зауважує, що протягом кількох місяців українські війська успішно тримали оборону на цьому напрямку, проте зараз, з якоїсь невідомої причини, вирішили відступити. Водночас, Рьопке підкреслює, що росіяни намагаються перебільшити значення та масштаби свого прориву.

«Як підкріплення до Очеретино вже була перекинута 47-а окрема механізована бригада ЗСУ, яка зайшла в бій з російським авангардом. Важкі бої розпочалися за прилегле село Новокалинове,» — додає він.

Сьогодні аналітики DeepState повідомили, що російські війська захопили центральну частину Очеретино, але на околицях селища тривають бої з українськими захисниками.

За їхніми даними, під питанням залишається лише район «Гідростроїтель». Варто зазначити, що в Генеральному штабі Збройних сил України цю інформацію поки не коментували.

У офіційному поясненні ЗСУ повідомляється, що на напрямку біля Авдіївки українські сили відбили 10 атак у районах населених пунктів Новобахмутівка, Семенівка, Уманське, Яснобродівка та Нетайлово.

Окупанти нанесли авіаційні удари у районах населених пунктів Новокалинове, Бердичі, Олександрополь, Семенівка та Іллінка, а також обстріляли з артилерії та мінометів понад 10 населених пунктів, серед яких Очеретино, Новобахмутівка та Уманське.