• Головна
  • Деякі українські студенти втратили право на відстрочку — кого торкнулися зміни
09:45, 24 квітня

Деякі українські студенти втратили право на відстрочку — кого торкнулися зміни

Деякі українські студенти втратили право на відстрочку — кого торкнулися зміни

18 травня, вступить у дію ухвалений закон про мобілізацію. Документ, зокрема, вносить зміни щодо надання відстрочки деяким категоріям військовозобов'язаних осіб. Так, якщо більшість студентів матимуть право на відстрочку, то деякі здобувачі освіти можуть бути призвані до лав ЗСУ.

Роз'яснення з цього приводу можна знайти у тексті прийнятого закону №3633-IX.

Novyny Live Facebook linkі

Novyny Live Facebook linkі

Студенти слухають лекцію. Фото: Depositphptos

В Україні було ухвалено закон про мобілізацію, який набуде чинності вже з 18 травня. Документ, зокрема, вносить зміни щодо надання відстрочки деяким категоріям військовозобов'язаних осіб. Так, якщо більшість студентів матимуть право на відстрочку, то деякі здобувачі освіти можуть бути призвані до лав ЗСУ.

Роз'яснення з цього приводу можна знайти у тексті прийнятого закону №3633-IX.

Читайте також: arrowУ Києві стан Поштової площі потребує невідкладної перевірки, — комісія ВР - 304x171 У Києві стан Поштової площі потребує невідкладної перевірки, — комісія ВР 24 квітня 2024 р. 09:35 Почеттіно назвав причину поразки Челсі від Арсенала і згадав про Мудрика - 304x171 Почеттіно назвав причину поразки Челсі від Арсенала і згадав про Мудрика 24 квітня 2024 р. 09:32 На Запоріжжі лунали вибухи — росіяни вдарили по регіону понад 400 разів - 304x171 На Запоріжжі лунали вибухи — росіяни вдарили по регіону понад 400 разів 24 квітня 2024 р. 09:38 У Києві стан Поштової площі потребує невідкладної перевірки, — комісія ВР - 304x171 У Києві стан Поштової площі потребує невідкладної перевірки, — комісія ВР 24 квітня 2024 р. 09:35 Почеттіно назвав причину поразки Челсі від Арсенала і згадав про Мудрика - 304x171 Почеттіно назвав причину поразки Челсі від Арсенала і згадав про Мудрика 24 квітня 2024 р. 09:32 На Запоріжжі лунали вибухи — росіяни вдарили по регіону понад 400 разів - 304x171 На Запоріжжі лунали вибухи — росіяни вдарили по регіону понад 400 разів 24 квітня 2024 р. 09:38 У Києві стан Поштової площі потребує невідкладної перевірки, — комісія ВР - 304x171 У Києві стан Поштової площі потребує невідкладної перевірки, — комісія ВР 24 квітня 2024 р. 09:35

Тож, відповідно до закону, не можуть бути призвані до лав ЗСУ в період воєнного стану:

  • студенти денної або дуальної форми навчання, які здобувають вищу освіту, професійну, професійно-технічну;
  • аспіранти;
  • інтерни;
  • докторанти.

Але якщо особа закінчила бакалаврат і хоче отримати таку саму освіту, тобто бакалавра, але за іншою спеціальністю, то вона втрачає право на відстрочку. Тобто новий закон скасовує відстрочку для тих, хто здобуває освіту, що не є вищою за попередню.

Водночас, якщо людина має ступінь бакалавра і хоче здобути ступінь магістра за своєю або іншою спеціальністю, то вона матиме право на відстрочку.

Також слід зауважити, що студенти можуть добровільно мобілізуватися, підписавши контракт із ЗСУ. У такому випадку вони отримають академічну відпустку поки будуть проходити військову службу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#мобілізація #студент #військова служба #бакалавр #зсу
ТОП новини
"Масштабне скасування бронювання наближається, названо перелік захворювань для відстрочок": повістки, ТЦК, мобілізація
"Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом": де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?
"Мобілізація українців із інвалідністю з 1 травня, названо перелік захворювань": повістки, ТЦК і скасування відстрочки
"Потужна негода суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом": де буде мороз у -15 градусів, дощ і снігопад?
Оголошення
live comments feed...