Деяким українським пенсіонерам, які мають більше відпрацьованих років, ніж встановлений мінімум, можуть виплатити надбавки. Варто розуміти, хто може розраховувати на додаткові гроші до пенсії у разі великої кількості страхового стажу.

Про це повідомляє NV.

Надбавки до пенсій нараховуються за кожен відпрацьований рік, який є більшим за необхідним мінімальний страховий стаж роботи. У статті 28 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" йдеться про тих, кому належать ці виплати.

Так, на надбавки можуть розраховувати чоловіки, які мають понад 35 років страхового стажу, і жінки, які відпрацювали більше 30 років.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Що відомо про надбавки в 2024 році

Варто зазначити, що цього року прожитковий мінімум для українців становить 2361 гривень, хоча раніше він становив лише 2093 гривень. Отже, судячи з розміру прожиткового мінімуму, розмір надбавки також збільшився. Якщо раніше вона становила 20,93 гривень, то тепер - 23,61 гривні.

Ці гроші нараховуються за кожен рік, який відпрацював пенсіонер або пенсіонерка, що є більшим за норму стажу. Наприклад, якщо українець відпрацював більше за норму на 5 років, то йому належить доплата до пенсії у розмірі 118,05 гривень.

Людина з грошима в руках
Людина з грошима в руках

Крім того, українцям, які вийшли на пенсію і продовжують далі працювати, надбавки виплатять після звільнення з роботи. Але це може відбутися в тому випадку, якщо в Україні збільшать прожитковий мінімум.

Нагадаємо, хто з українців може розраховувати на виплати за заслуги перед державою.

Як повідомляли раніше, деякі українські громадяни можуть отримувати по 10 тисяч гривень пенсії.

Як писав "Знай" раніше, що буде з пенсіями деяких українців після індексації з 1 травня.