• Головна
  • В Україні пройшов "брудний" дощ. В Гідрометцентрі розповіли, чи безпечний
12:58, 24 квітня

В Україні пройшов "брудний" дощ. В Гідрометцентрі розповіли, чи безпечний

В Україні пройшов "брудний" дощ. В Гідрометцентрі розповіли, чи безпечний

В Одеській, Миколаївській і Херсонській областях пройшли "брудні" дощі, що утворилися завдяки піску із Сахари, який раніше винесло на Балканський півострів. 

Повідомлення Миколаївського обласного центру з гідрометеорології, повідомлення в місцевих Telegram-каналах.

"23 квітня, циклон на Середземному морі виніс на Балканський півострів пил та пісок з Сахари. Зливові дощі "змили" більшу його частину на територію Греції та Болгарії.Оскільки висотні повітряні потоки мають західний переніс, циклон з Європи дійшов і до території України",- йдеться в повідомленні.

В обласному центрі з гідрометеорології повідомили, що вранці жителі Миколаївщини могли спостерігати "брудний" дощ. "Дощ і вітер південної чверті сприяють акумулюванню пилу і осадженню його з опадами. Попередні висновки щодо якості атмосферного повітря в м. Миколаїв: перевищення гранично допустимих концентрацій завислих речовин (пилу) не зафіксовано", - сказано у повідомленні.

Також там опублікували супутниковий знімок, на якому видно, що циклон охоплює також Одеську і Херсонську області. Жителі усіх трьох регіонів вранці викладали фотографії із авто і будівлями вкритими дрібними краплями бурого кольору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Україна #брудний дощ
ТОП новини
"Масштабне скасування бронювання наближається, названо перелік захворювань для відстрочок": повістки, ТЦК, мобілізація
"Потужна гроза пре в ці області, навіть синоптики стривожені прогнозом": куди суне мороз у -18 градусів, дощ і снігопад?
"Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом": де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?
"Мобілізація українців із інвалідністю з 1 травня, названо перелік захворювань": повістки, ТЦК і скасування відстрочки
Оголошення
live comments feed...