Наразі сили оборони України контролюють лише частину селища Очеретине, і вони зазнають тиску з боку російських збройних сил, які застосовують хімічну зброю. Полковник запасу Збройних сил України Роман Світан зазначив, що на цій ділянці фронту складна ситуація як для українських захисників, так і для російських окупантів. Проте, разом з цим, ситуація може дуже різко перейти на нашу користь.

Російські військові усвідомлюють, що безпосередньо взяти справжні цілі Курахове та Карлівку складно, тому вони роблять обхідний маневр уздовж залізниці, що йде з Авдіївки через Очеретине і далі на захід та південний захід, частково оточуючи Карлівку та Курахове. По суті, це стратегія, спрямована на проникнення російських військ у тил курахівським та карлівським гарнізонам через Очеретине.

«Тяжка ситуація однозначно, але не тільки для нас. Росіяни фронтально виконати це завдання не змогли, і їм довелося створювати ударний кулак уздовж залізниці. Але там ширина 3-4 км, не більше. Таким «мовою» вони намагаються повністю видавити наш гарнізон з Очеретино і далі рушатиме вздовж залізниці», – пояснив задум окупантів Світан.

Потім військовий аналітик додав, що якщо ми отримаємо значну кількість боєприпасів, то удар із флангів відсіче цю передову російську колону, вона виявиться замкненою в Очеретиному. Росіяни це чудово розуміють, тому зараз далі не розвивають наступ, адже якщо вони відірвуться ще на кілька кілометрів, їх можуть просто відсікти.

«Дуже небезпечна для нас ситуація, але якщо наші командири оперативного рівня приймуть правильне рішення, то за великим рахунком небезпека буде нівельована. Але вона може бути нівельована тільки після отримання достатньої кількості боєприпасів, тому чекаємо на американську допомогу, яка найшвидше підійде», — підсумував. Світан.