Кримський міст буде знищено — щодо цього уже навіть можна приймати ставки. Проте Україна використає креативний підхід до атаки на цей важливий об’єкт для того, щоб РФ не змогла захистити гордість Володимира Путіна та символ окупації. Про це розповів Сергій Асланян, коментуючи публікації в західних виданнях про плани України щодо атаки на міст.

«Те, що міст буде знищено, можна вже приймати ставки, зрозуміло, що це відбудеться. Звісно призначати дату буде дещо поспішно, проте в будь-якому випадку він не виживе і атака відбудеться. Вона відбудеться не по тому сценарію, якого чекають, адже ми пам’ятаємо що трактат «Мистецтво війни» говорить саме про те, що не потрібно робити очікуваних дій. Саме тому Україна, яка до речі ще не діяла подібним чином, уже двічі показувала досить креативні рішення. Ось так мости ще ніхто не підривав, і двічі це були доволі ефективні грамотно сплановані з пролонгованими наслідками атаки», — розповів журналіст.

Журналіст також зазначив, що «Бог любить Трійцю», тому третя спроба знищення буде успішною.

Росіяни активно готуються до можливих атак на Кримський міст. Україна може знищити Кримський міст, попри те, що протиповітряна оборона окупантів в анексованому Криму є найбільш щільною на планеті, відзначає Петро Черник. При цьому він додає, що жоден об’єкт у світі не охороняється такою кількістю систем ППО. Саме тому, вважає експерт, Україна, коли буде готувати атаку на Кримський міст, повинна розуміти, що частина ракет буде знищена ворогом ще на підльоті до нього. Окрім того, додає Черник, потрібно планувати атаку так, щоб одразу зруйнувати декілька секцій та зробити їх непридатними для ремонту. Після вдалої атаки, вважає експерт, необхідно тримати цю ділянку під повним вогневим контролем і знищувати все, що туди буде наближатися. Тільки тоді, додав Черник, операція матиме сенс. При цьому військовий експерт розповів, що для знищення Кримського мосту треба використати засоби ураження в комплексі. Зокрема, за його словами, необхідно мати кілька сотень балістичних ракет, серед них ATACMS та Storm Shadow.